Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ .

Σήμερα  μερικά παιδιά δουλεύοντας ομαδικά έφτιαξαν μια πολύ ωραία κατασκευή , πόλη , με τουβλάκια  και σας την παρουσιάζουν .
                                                              

ΚΑΡΑΒΙΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ .

Σήμερα φτιάξαμε τα καλοκαιρινά καραβάκια μας από πλαστικά μπουκαλάκια  και τα στολίσαμε . Καλό Καλοκαίρι και καλά ταξίδια !
                                                                              
                                                                             

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ .

Τα  παιδιά του ολοήμερου τμήματος έφτιαξαν  πεταλούδες και μέλισσες  και στόλισαν τους τοίχους  του Νηπιαγωγείου .
                                        
 


                           
                                                     
                                       

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ .


Ετοιμάζονται σιγά-σιγά τα αναμνηστικά άλμπουμ με τις φωτογραφίες των παιδιών από διάφορες δραστηριότητες στη διάρκεια της χρονιάς .




 
 

ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΕΣ .

Γέμισαν  την τάξη του 2ου κλασικού τμήματος μέλισσες και πασχαλίτσεςς φτιαγμένες από πλαστικά μπουκάλια.


 


 

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ .

Στα πλαίσια του προγράμματος ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ << Σώμα και Διατροφή >> επισκέφτηκε σήμερα το Νηπιαγωγείο μας η κ. Βασιλική Παπαδοπούλου , Διαιτολόγος- Διατροφολόγος . Παρουσίασε στα παιδιά μέσα από ένα κουκλοθέατρο τα πλεονεκτήματα της υγιεινής διατροφής , διάβασε το βιβλίο της , έφτιαξαν σοκολατοπιτάκια με σφολιάτα και σοκολάτα υγείας και τέλος μια γευστική σαλάτα με γκοφρέ χαρτί  . Τα παιδιά έδειξαν να ευχαριστήθηκαν από όλη τη διαδικασία και φρόντισαν να της χαρίσουν τις ζωγραφιές τους .



 
                                                        

 
                                                                               

                                                                                


Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΓΛΑΣΤΡΑΣ .

Την  Τετάρτη  επισκεφτήκαμε το διπλανό 2ο Νηπιαγωγείο μετά από πρόσκληση των παιδιών για να δούμε την έκθεση  πρωτότυπης γλάστρας που έχουν στο Νηπιαγωγείο τους και να ψηφίσουμε την πιο ωραία / καλύτερη γλάστρα . Μια εξαιρετική προσπάθεια τόσο των συναδέλφων όσο και των γονέων  μαζί  με τα παιδιά τους . Μπράβο Σουζάνα  και Αλεξάνδρα !




 

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ .



ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ   ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ << ΥΠΑΡΧΟΥΝ >> ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ .

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ .

Σε  συνέχεια παλαιότερης ανάρτησης που αναφερόταν στην προετοιμασία της επίσκεψης , συνεχίζουμε σήμερα με τις δραστηριότητες της επίσκεψης . Αρχικά η συγγραφέας έκανε ερωτήσεις τα παιδιά σχετικές με το βιβλίο : τρόπους που αποκτούμε για να το διαβάσουμε [ αγορά ή δανεισμό ή δώρο ] , επίσκεψη σε δανειστική βιβλιοθήκη , συμπεριφορά προς το βιβλίο και οφέλη . Επίσης αναφέρθηκε στο πως της ήρθε η ιδέα να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο . Στη συνέχεια ξεκίνησε να διαβάζει το βιβλίο  δείχνοντας παράλληλα τις εικόνες και κάποιες από αυτές ζήτησε από τα παιδιά να τις δραματοποιήσουν συμμετέχοντας κατά ομάδες ενεργά . Στο τέλος βγήκε ένα ωραίο αποτέλεσμα που ενθουσίασε όλα τα παιδιά ! Την επόμενη ημέρα τα παιδιά ζωγράφισαν εικόνες από το βιβλίο , τις έδεσαν με τη βοήθεια μου  , έφτιαξαν το εξώφυλλο και δημιούργησαν το δικό τους << Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί >> για να το χαρίσουν στη συγγραφέα .

                                                             
                                                                     



 



 
 

 

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ .

Η  ΑΝΟΙΞΗ  ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ .
                                 
 
 

ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ - ΠΕΙΡΑΜΑ .

Στα πλαίσια  του προγράμματος για τη γνωριμία και  προστασία του σώματος που εκπονούμε  ασχοληθήκαμε με τη στοματική υγιεινή  και  πραγματοποιήσαμε ένα πείραμα που δείχνει πώς η καθαριότητα των δοντιών με την οδοντόπαστα τα προστατεύει από τα οξέα των τροφών . Το πείραμα χωρίζεται σε δύο σκέλη : α) βάζουμε ένα αυγό μέσα σε ένα βάζο με ξύδι και περιμένουμε 24 ώρες για να δούμε τι θα συμβεί.[ το ξύδι καταστρέφει το τσόφλι του αυγού και διακρίνουμε το εσωτερικό ].  β)  αλείφουμε  ένα άλλο  αυγό με οδοντόπαστα , περιμένουμε 10 λεπτά , σκουπίζουμε το αυγό , το βάζουμε στο βάζο με το ξύδι και περιμένουμε πάλι 24 ώρες να δούμε τι θα συμβεί [ το ξύδι δεν καταστρέφει το τσόφλι του αυγού , αφήνει ένα λεπτό στρώμα . Το ίδιο συμβαίνει και με τα δόντια ] . Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα δύο πειράματα και περίμεναν να περάσει η απαιτούμενη ώρα για να δουν τα αποτελέσματα !




ΤΑ  ΥΛΙΚΑ  ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ .






 




ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !


    ΚΑΛΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ  ΜΑΣ
   ΜΕ  ΕΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ    ΣΤΕΦΑΝΙ  !