Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ .

Την  Πέμπτη  26  Μαρτίου 2015  με αφορμή τα τραγούδια  και τα κείμενα της γιορτής όπου γινόταν αναφορά στα παραδοσιακά όργανα ζητήσαμε από τον πατέρα ενός  παιδιού  που είναι καθηγητής παραδοσιακής μουσικής , ο κ. Στέφανος  Κωφίδης , να μας κάνει μια μικρή παρουσίαση παραδοσιακών οργάνων . Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έδειξαν να ευχαριστιούνται με αυτήν την ενασχόληση .

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Μερικές  φωτογραφίες  από τη γιορτή μας που έγινε την Τρίτη  24 Μαρτίου 2015 στο Νηπιαγωγείο μας . Τα τρία τμήματα παρουσίασαν  διαφορετικά δρώμενα καλύπτοντας έτσι όλο το περιεχόμενο της διπλής γιορτής και της ελληνικής παράδοσης .


Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ .

Η ΝΥΦΗ , Ο ΓΑΜΠΡΟΣ , ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ .

ΤΟ  ΓΛΕΝΤΙ  ΤΟΥ  ΓΑΜΟΥ .
Το  2ο  κλασικό τμήμα ασχολήθηκε ιδιαίτερα με  το  παραδοσιακό παραμύθι << Τα Ελληνάκια >> της  Ευγενίας Φακίνου  . Άλλωστε  αποτελεί και το βασικό θέμα της γιορτής τους . Ντύθηκαν με παραδοσιακές στολές και έκαναν αναπαράσταση του γάμου και των άλλων εικόνων της ιστορίας .Στο τέλος έφτιαξαν μικρά υφαντά στον αργαλειό τους . Ζήτω η ελληνική παράδοση ! 



ΩΡΑΙΑ  ΥΦΑΝΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ . ΜΠΡΑΒΟ !

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 .

Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με την ελληνική παράδοση και φτιάξαμε πιάτα με παραδοσιακά σχέδια . Το 1ο κλασικό τμήμα έφτιαξε επίσης πολύ ωραία παραδοσιακά πιατάκια με διαφορετική τεχνοτροπία και διακόσμησε τον εξωτερικό χώρο της τάξης του .



Τα  πιάτα μας είναι έτοιμα , περιμένουμε να στεγνώσουν για να ......

κρεμαστούν  στο ταμπλό .
1ο κλασικό τμήμα .

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.

Διακοσμήσαμε τα ταμπλό της τάξης μας με εικόνες και εργασίες σχετικές με το 1821[ ολοήμερο τμήμα ] . Ζωγραφίσαμε  με το δικό μας τρόπο << τα ελληνάκια >>. Βλέποντας τον πίνακα του Νικολάου Γύζη << το κρυφό σχολειό >> φτιάξαμε το δικό μας πίνακα ζωγραφικής .

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 .

Αυτή την εβδομάδα  συζητάμε για τη διπλή γιορτή της 25η; Μαρτίου .Διαβάσαμε ιστορίες  , είδαμε φωτογραφίες από ήρωες και μάχες , μελετήσαμε πίνακες ζωγραφικής με θέματα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική εξέγερση . Φτιάξαμε όμως και κατασκευές και φυσικά προετοιμαστήκαμε για τη γιορτή μας με τραγούδια και μικρά θεατρικά .

ΤΟ  ΣΠΙΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΩΝΙΑ .
















ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΑ .




ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ .


ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ .







ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ .

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ .



O   Μάρτης  μας  μπήκε  αρκετά  <<  γδάρτης  και  παλουκοκάφτης  >>  όμως  εμείς  ακούμε  τα παραδοσιακά  χελιδονίσματα   και  περιμένουμε  τα  χελιδόνια  να γυρίσουν πίσω  στις  φωλιές τους .
Περιμένουμε  την  Άνοιξη να μπει κανονικά  για  να  αναγεννηθούμε  σιγά-σιγά !



                             
 

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ : ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ .


Στη συνέχεια  κάναμε ένα μικρό διάλειμμα για να πάρουμε το πρωινό μας . Και  συνεχίσαμε το πρόγραμμα με το βιωματικό μέρος όπου τα παιδιά περάσαν στην κουζίνα , φορέσαν τις ποδιές τους και με τη βοήθεια του αρχισέφ Μανώλη έφτιαξαν κριτσίνια . Το πρόγραμμα ήταν πολύ καλό και τα παιδιά έδειχναν ιδιαίτερα ευχαριστημένα και χαρούμενα . Στο τέλος πήραμε τα ψημένα κριτσίνια  για να τα φάμε ζεστά στο νηπιαγωγείο μας !
 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ : ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ .

Ο  ΤΡΟΧΟΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ .
Σήμερα  στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας που εκπονούμε  επισκεφτήκαμε το Ολυμπιακό Μουσείο και παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα << ο τροχός της διατροφής>> . Αρχικά  το πρώτο μέρος περιλάμβανε ένα θεωρητικό - διαδραστικό κομμάτι που είχε ως θέμα τη πυραμίδα της διατροφής  και την άσκηση του σώματος . Στο  τέλος τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν με τον τροχό της διατροφής κερδίζοντας στο τέλος το σκουφάκι του σεφ .

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ .

ΟΙ  ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ  ΑΝΘΙΣΑΝ  ΣΤΟ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  ΜΑΣ  ΣΕ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΤΜΗΜΑΤΑ  ΜΕ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ  ΤΡΟΠΟ .
ΟΛΟΗΜΕΡΟ  ΤΜΗΜΑ .
1   ΚΛΑΣΙΚΟ  ΤΜΗΜΑ . 
 
2    ΚΛΑΣΙΚΟ  ΤΜΗΜΑ .


ΜΑΡΤΙΟΣ : ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .

<< ΜΑΡΤΗΣ  ΕΙΝΑΙ  ΝΑΖΙΑ  ΚΑΝΕΙ ,
ΠΟΤΕ  ΚΛΑΙΕΙ  ΚΑΙ  ΠΟΤΕ  ΓΕΛΑΕΙ  >> .
Σήμερα  φτιάξαμε τα μικρά ανθρωπάκια 
 << Μαρτάκια >> που  παρουσιάζουν την παραπάνω παροιμία  με καλλιτεχνικό  τρόπο .