Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .

Και στα κλασικά τμήματα τα παιδιά έφτιαξαν πολύ ωραίους χαρταετούς και τους κρέμασαν ψηλά έτοιμους για να πετάξουν .
ΚΛΑΣΙΚΟ 1
ΚΛΑΣΙΚΟ 1
ΚΛΑΣΙΚΟ 2
 

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ .

Η Καθαρή Δευτέρα πλησιάζει και εμείς στο ολοήμερο τμήμα αποφασίσαμε να φτιάξουμε τους χαρταετούς μας . Κάτι πιο καινούργιο για φέτος .........οικολογικούς χαρταετούς με χάρτινα ρολά . Τα παιδιά αρχικά έβαψαν τα ρολά  και τα άφησαν να στεγνώσουν .Την επόμενη ημέρα στόλισαν τους χαρταετούς και .......έτοιμοι για πέταμα .
<< ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ , ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑ >>



ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .[ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ]

Μιλήσαμε με τα παιδιά για το παραδοσιακό καρναβάλι στην Ελλάδα και εστιάσαμε περισσότερο στη Νάουσα και στο έθιμο του Γενίτσαρου και της Μπούλας . Είδαμε εικόνες , περιγράψαμε τα ρούχα και τις μάσκες τους ,ακούσαμε σχετικό τραγούδι για το ντύσιμο του Γενίτσαρου και παρακολουθήσαμε από το διαδίκτυο σχετικό video με τραγούδια και χορούς . Στο τέλος τα αγόρια έφτιαξαν το δικό τους  Γενίτσαρο και τα κορίτσια τη δική τους Μπούλα .

ΠΛΑΝΗΤΕΣ. [ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ]

Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ
ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ
ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ .
Αφού τελειώσαμε  το διαθεματικό πρόγραμμα <<  Διάστημα / πλανήτες / γη , το σπίτι μας >> φτιάξαμε το δικό μας βιβλιαράκι με τις εργασίες  και κατασκευές μας . Το κάθε παιδί πήρε το βιβλιαράκι για να
θυμάται τη δουλειά 
   του .
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ - ΝΥΧΤΑ .

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

<<  ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ  ΑΛΚΙΝΟΟΥ >>  ζωγράφος ΜΙΡΟ .
Μελετήσαμε με τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος τον πίνακα του Μιρό  << Το καρναβάλι του Αλκίνοου >> . Συζητήσαμε για τα χρώματα , τα σχήματα , τα αντικείμενα και τα πρόσωπα που παρουσιάζονται στον πίνακα . Αναφέραμε για  τα συναισθήματα που μας δημιουργούνται βλέποντας τον πίνακα και  φανταστήκαμε τι  άλλο μπορεί να δείχνει ο πίνακας . Στο τέλος γίναμε ζωγράφοι και φτιάξαμε το δικό μας πίνακα με το ίδιο θέμα  αφού πρώτα  δημιουργήσαμε ένα δικό μας ποίημα για  τον πίνακα .

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ   ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  ΜΑΣ  ! Την ημέρα αυτή φάγαμε σάντουιτς με λουκάνικο [ hot dog ]  που μας πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων ,  χορέψαμε παραδοσιακά και μοντέρνα τραγούδια με το γαϊτανάκι  και βέβαια φορέσαμε μάσκες και καπελάκια που φτιάξαμε μόνοι μας .
 

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ .

Ο ΚΛΟΟΥΝ  ΓΡΑΒΑΤΟΥΛΗΣ
ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ ΤΗ ΓΡΑΒΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΟΟΥΝ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ , ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ .

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΩ .

Στα πλαίσια του γενικού προγραμματισμού του Νηπιαγωγείου μας  που αφορά το σώμα μας  , τη φροντίδα και την προστασία του , τα παιδιά του  2ου κλασικού τμήματος ξεκίνησαν να φτιάχνουν σε χαρτί του μέτρου το καθένα το σώμα του και να το << ντύνουν >> όπως θέλουν .
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ .


ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ .

Τα  παιδιά του ολοήμερου τμήματος  έφτιαξαν έναν χιονάνθρωπο με άσπρα μικρά καπάκια δουλεύοντας σε ομάδα και στη συνέχεια τον κρεμάσαμε στην πόρτα της τάξης μας .



ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Εδώ  και τρεις εβδομάδες δουλεύουμε στο ολοήμερο τμήμα  το διαθεματικό πρόγραμμα << Διάστημα - Πλανήτες - Γη , το σπίτι μας >> . Τα παιδιά πάντα δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα και ζητούν να μάθουν περισσότερα πράγματα και να μην τελειώσουμε την ενασχόλησή μας .

Χρησιμοποιήσαμε πολύ εποπτικό υλικό  , κάναμε  πειράματα και φυσικά Τ.Π.Ε . Έκαναν κατασκευές στο σπίτι τους και τις έφεραν στο Νηπιαγωγείο .
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ .


ΑΦΙΣΕΣ

Η  ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ .

Σήμερα  παρακολουθήσαμε μαζί με το 2ο Νηπιαγωγείο Καρδίας τη θεατρική παράσταση << Το  Ασχημόπαπο >> στο κινηματοθέατρο Αριστοτέλειο . Μια παράσταση πολύ καλή για τα νήπια από άποψη διάρκειας , σκηνικών ,κίνησης , μουσικής και θέματος αφού προβάλλονται η αξία της οικογένειας και η διαφορετικότητα . Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παράσταση  χωρίς να βαρεθούν και να δείξουν ανησυχία . Προτείνουμε την παράσταση  και σε άλλους / άλλες συναδέρφους .
 
 
<< ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ ΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ  ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ΚΚΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ  ΟΜΟΙΟ ΤΟΥΣ  >>